Thuis@Landvast gaat door!

Elke zaterdag in februari organiseert Landvast een leuke thuis@Landvast-activiteit. Op de agenda staan een heus pannenkoekenfestijn, All you need is Landvast, een bierproeverij met bijpassende muziek verzorgd door Back to Vinyl en een theaterdiner met lokale artiesten.

Pannenkoekenfestijn

Op 6 februari 2021 trappen Landvast af met het grote pannenkoekenfestijn. De bedoeling is dat er met zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd een zelf versierde pannenkoek wordt gegeten. Deze pannenkoeken en bijpassende versiersels kunnen online besteld worden en op zaterdag 6 februari tussen 15 en 17 uur afgehaald worden bij het Pannenkoeken-Pick-up-Point in Landvast. De mooist versierde pannenkoek maakt ook nog kans op een prijs. De avond wordt vervolgd door een online kinderdisco en -quiz verzorgd door Scouting Alblasserdam en het ABC-team, welke via Zoom te volgen is. Ouders die geen zin hebben om te koken kunnen uiteraard ook een pannenkoek mee bestellen. Het bestellen van de pannenkoeken kan eenvoudig via de webshop van Landvast via landvast.nl/webshop

Elke zaterdag een leuke activiteit

14 februari 2021 is het Valentijnsdag, in het kader hiervan organiseert Landvast de dag ervoor “All you need is Landvast”. Deze avond zal gepresenteerd worden door de Alblasserdamse Robert ten Brink (wie dit is wordt nog even geheim gehouden) en hierin op zoek gaan naar mooie en liefdevolle momenten. Dus wil je een origineel huwelijksaanzoek doen, zijn je ouders 35 jaar getrouwd of wil je toch eindelijk een keer die serenade ten gehore brengen. Dan is dit je kans. Al deze mooie momenten worden afgewisseld met o.a. een chocoladeproeverij door Arthur Tuijtel, een bingoronde met love songs, en muzikale intermezzo’s. Voor deze avond zijn er tasjes beschikbaar met onder andere de chocolade voor de proeverij en de bingokaart.

Zaterdag 20 februari 2021 zijn de mannen van Back to vinyl weer in Landvast aanwezig. De platen worden deze keer afgewisseld met een proeverij van speciaal biertjes van lokale brouwerijen. In de webshop kan een pakket van drie biertjes, inclusief een borrelpakket besteld worden.

De afsluiter is het theaterdiner met input van diverse (lokale) artiesten. Het theaterdiner is ondertussen een begrip geworden, artiesten zoals Maarten Peeters, Alderliefste en Syb van der Ploeg hebben al opgetreden in Landvast, begeleid door een heerlijk diner. Helaas is dit in de originele vorm nu niet mogelijk, daarom gaat men voor een online alternatief. Om het plaatje compleet te maken kunt u in de webshop een diner bestellen om thuis te nuttigen. De chef-kok zorgt voor een duidelijke uitleg over de bereiding. 

Vanaf woensdag 3 februari 2021 kunt u in de webshop van Landvast de tasjes voor de activiteiten van 13, 20 en 27 februari bestellen. De pannenkoeken zijn vanaf nu al te bestellen.

Alle activiteiten zijn te volgen via Zoom.

Thuis@Landvast

Sinds de eerste lockdown heeft Landvast al diverse online activiteiten opgezet. Zoals Landvast op zijn eigen website schrijft is de missie van Landvast  ‘Landvast verbindt!’

Landvast verbindt letterlijk de haven aan het centrum, maar het gaat ook over de functie van Landvast voor Alblasserdam en de regio. Het doel is dat iedereen zich thuis kan voelen bij Landvast. Landvast vervult als ontmoetings- en activiteitenplek een cruciale rol in het bij elkaar houden, het verbinden, van de Alblasserdamse samenleving. Door het gastvrij huisvesten van zoveel mogelijk Alblasserdamse en regionale verenigingen en het aanbieden van brede activiteiten voor iedereen. 

Doelstellingen die door corona en het meermalig moeten sluiten moeilijk uitvoerbaar zijn. Daarom heeft Landvast gekozen om online activiteiten aan te bieden om zo toch deze (juist nu) zo belangrijke rol te kunnen blijven spelen. Mede dankzij het beschikbaar stellen van de benodigde apparatuur door Plaisier Audiovisueel heeft Landvast dit kunnen doen. Uiteraard hoopt Landvast, net als iedereen, weer terug te kunnen naar de oude situatie. Maar mocht de situatie daarom vragen dan zullen zij hun missie op andere manieren blijven uitvoeren.