Timmeren in de Brede School

In de Brede School kunnen kinderen met van alles kennis maken. Dit blok konden kinderen uit verschillende wijken deelnemen aan onder andere timmeren, een zeer gewilde activiteit in de wijk Slikkerveer. Naar de activiteit kwamen verschillende handige en creatieve kinderen, waardoor er weer prachtige kunstwerken zijn gemaakt.     

“Tijdens de uitleg van de docent over het gebruik van de gereedschappen merkten wij al dat dit een bijzondere groep was. De meeste kinderen wisten al hoe zij veilig om moesten gaan met het gereedschap en de benaming van het gereedschap. Toen de docent vroeg hoe zij dit allemaal al wisten kwam de aap uit de mouw: zij hadden ouders die erg handig waren. Na de uitleg kregen de kinderen de kans om kennis te maken met de beschikbare materialen. Naast hout en spijkers waren er bierdopjes, binnenbanden, wol en stof. Met al deze materialen gingen de kinderen aan de slag en is er van alles gemaakt, waaronder tunnels, kapstokken, robots en boten. De docent hoefde hier en daar alleen bij te sturen en de kinderen waren voornamelijk zelfstandig aan het werk. Hierdoor ontstonden er prachtige ideeën en zelfbedachte oplossingen”, zegt Brede School coördinator Max de Vette. “Zo laten we met de Brede School kinderen hun talent verder ontwikkelen en leren zij hun creativiteit te gebruiken.”

Wilt u uw kind ook kennis laten maken met verschillende activiteiten? Bekijk www.bredeschoolridderkerk.nl voor het complete aanbod in uw wijk. Het vierde blok met nieuwe activiteiten start na de voorjaarsvakantie.