Timzingt, christelijk cabaret in Opstandingskerk

Eenmaal per jaar is er in de Opstandingskerk in Rijsoord een bijeenkomst met een bijzonder karakter. Een aantal jaren geleden werd de mogelijkheid geschapen om uit de nalatenschap van Mevrouw Nel de Gelder aandacht te geven aan een onderwerp dat haar grote betrokkenheid bij kerk en cultuur tot uitdrukking brengt. De keuze is dit jaar gevallen op een cabaretprogramma met Timzingt.

In zijn speciaal samengestelde cabaretprogramma van ongeveer een uur neemt Timzingt je mee naar zijn geboortedorp waar hij geïnspireerd raakt door de prachtige verhalen die zijn schoolmeester vertelt. Hij raakt verslingerd aan de verhalen en besluit zelf docent te worden. Echter op het moment dat hijzelf voor de klas komt te staan is de tijd behoorlijk veranderd: wie zit er nog te wachten op die prachtige verhalen?

Timzingt neemt je op meeslepende en hilarische wijze mee op reis naar een herwaardering van oude verhalen in een nieuwe tijd. Hij analyseert de huidige tijd en zijn eigen onvermogen in scherpe conferences en ontroerende liedjes. Gewapend met gitaar, piano en ukelele zingt Tim zich een weg terug naar de bronnen van inspiratie en zoekt hij hoe hij die opnieuw kan ontsluiten.

Timzingt is de solo-act van Tim van Wijngaarden (1979) die al ruim 20 jaar cabaret maakt. Eerst speelde hij negen jaar in de cabaretformatie Voorwaar en daarna maakte hij als Timzingt al 5 avondvullende cabaretprogramma’s en talloze voorstellingen op maat. Timzingt is naast cabaretier ook columnist voor de EO-Visie. In maart is de reprise van zijn vijfde avondvullende show Timzingt Verloren Vaders. Meer info op www.timzingt.nl

U wordt van harte uitgenodigd voor dit programma wat gehouden wordt op zondag 6 februari 2022 in de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95 te Rijsoord, aanvang 18.30 uur.

De toegang is vrij. De huidige coronamaatregelen zijn wel van toepassing (mondkapjes en 1,5 meter afstand).