Agenda

Training herkennen en omgaan met dementie voor vrijwilligers

Dinsdag 22 maart 2022 organiseert Facet Vrijwilligerssteunpunt van 19.00 tot 21.00 uur een interactieve training over het herkennen van en omgaan met dementie voor vrijwilligers in Ridderkerk. De training wordt gegeven door de trainers van kenniscentrum Samen Dementievriendelijk en vindt plaats in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk.

De gemeente Ridderkerk wil een dementievriendelijke gemeente worden, zodat mensen met allerlei soorten geheugenproblemen zo prettig mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Als vrijwilliger kan je ook te maken krijgen met bewoners, bezoekers of deelnemers met dementie. Herken jij dementie? Weet jij hoe jij klanten of bezoekers met dementie het beste kunt helpen? Als je weet hoe je moet handelen, kun je moeilijke situaties oplossen of zelfs voorkomen. 

Tijdens de training leer je dementie herkennen en krijg je informatie over de GOED-methode. Er is ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Na de training kan je dementie herkennen en kan je beter controle houden over situaties wanneer je er mee te maken krijgt. Voorafgaand aan de training wordt verwacht dat deelnemers een korte basistraining van 15 minuten zelfstandig doen via samendementievriendelijk.nl. Deze training is gratis te volgen. 

Deelnemen aan de training? Meld je aan via Facet Vrijwilligersacademie via https://vrijwilligersacademie.facetriderkerk.nl of inschrijven.vsp@facetridderkerk.nl. Neem voor meer informatie contact op met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440.