Training Hygiënecode HACCP voor vrijwilligers

Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert op donderdag 28 oktober en 4 november van 13.00 tot 16.00 uur een training Hygiënecode HACCP voor vrijwilligers in Ridderkerk in Het Plein-Ridderzaal, Koningsplein 1. De kosten voor deelname bedragen € 10,00 per persoon.

Bedrijven, (vrijwilligers)organisaties en instellingen die met voedsel en dranken werken, moeten voldoen aan de wetten van voedselveiligheid en zijn, als zij eten en drinken bereiden om ter plaatse te nuttigen, verplicht om volgens de laatste hygiënecode te werken. In de hygiënecode wordt eenvoudig omschreven hoe de voedselveiligheid en hygiëne te bewaken is.  “Wanneer je werkt volgens de hygiënecode, voldoe je daarmee aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid”, zegt vrijwilligersconsulent Suat Tas. “Vrijwilligers die in een keuken werken of voedsel voorbereiden, moeten in het bezit zijn van dit certificaat. Bovendien vinden wij het belangrijk dat mensen deze training gaan volgen, omdat we met de gezondheid van mensen te maken hebben. Daarom ontvangen deelnemers na het volgen van deze training een certificaat.” 

Aanmelden? Dat kan via de vrijwilligersacademie van Facet Ridderkerk: vrijwilligersacademie.facetridderkerk.nl, via inschrijven.vsp@facetridderkerk.nl of telefonisch via 0180 – 430 440. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen. Bij veel interesse wordt er een extra cursus georganiseerd. 

Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Suat Tas van Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 of vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl