Agenda

Truckersrit Koningsdag 27 april 2022 afgelast

Het bestuur van Stichting Help Eens Een Handje heeft besloten om de jaarlijkse truckersrit op Koningsdag voor dit jaar 2022 niet door te laten gaan.

“Wij zijn alweer een tijdje bezig om de truckersrit op poten te zetten. Daar moeten we al vroeg mee beginnen omdat de vele procedures en vergunningen nu eenmaal de nodige tijd in beslag nemen. Alles is voorbereid, de draaiboeken liggen klaar en de route is uitgestippeld. Echter, er is nog één probleem: corona. Het was alsmaar wachten op versoepelingen die nodig en noodzakelijk zijn om de truckersrit door te kunnen laten gaan. Versoepelingen die ook op tijd moesten zijn in verband met aanvragen van de diverse vergunningen en planningen”, aldus het bestuur van de stichting.

“Wij hebben tot het uiterste moment afgewacht en hoewel er nu versoepelingen van kracht zijn en het erop lijkt dat we nog meer vrijheden tegemoet mogen zien, zijn wij de mening toegedaan dat er nog sprake is en blijft van een onzekere tijd richting Koningsdag. Uiteindelijk hebben wij dus de knoop doorgehakt en met pijn in ons hart besloten om ook dit jaar de truckersrit op Koningsdag niet door te laten gaan.”

Als de versoepelingen van kracht blijven en de ontwikkelingen gunstig zijn, gaat de stichting hun uiterste best doen om de truckersrit alsnog in september/oktober te organiseren of een alternatief.

Zie ook: helpeenseenhandje.nl/2022/02/18/truckersrit-2022-ook-afgelast/