Agenda

Truth or Dare in het Maaspodium

Op donderdag 29 november (20:15) staat ZEP theaterproducties in het Maaspodium met Habib. De voorstelling is opgezet als een truth or dare spelletje tussen twee migrantenkinderen, de een van Turkse en de ander van Marokkaanse afkomst. Via scherpe dialogen, monologen en muziek worden onderwerpen als liefde, seks, relaties en de seksuele moraal in de Arabische wereld besproken.

Habib

Twee migrantenkinderen dagen elkaar uit om te vertellen over hun ervaringen. Hij heeft zijn wortels in Marokko, zij in Turkije. In een snelle opeenvolging van dialogen, monologen en muziek spreken ze over liefde, seks en relaties. Ze delen hun ervaringen en nemen het publiek mee in hun verleden. Allebei worstelen ze met familieverhoudingen en traditie. Terwijl ze ook op zoek zijn naar hun eigen geluk.
Hoe staat het ervoor met de seksuele moraal in de Arabische wereld? En hoe beïnvloeden de keuzes die je maakt de rest van je leven? De voorstelling Habib is een openhartig gesprek tussen twee mensen, waarin taboes als abortus, prostitutie en seks voor het huwelijk worden besproken. Het script is gebaseerd op interviews en de ervaringen van acteurs Evrim Akyigit en Said El Abboudi.

ZEP theaterproducties

ZEP Theaterproducties werd opgericht met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief theater te maken voor een jong-van-geest-publiek. ZEP heeft de overtuiging dat theater kan bijdragen aan integratie en onderling begrip tussen verschillende culturen en gaan dan ook regelmatig de confrontatie met hun publiek aan.

Habib (XL)
Door: ZEP theaterproducties
Aanvang: donderdag 29 november 2018 20:15 uurPrijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/habib

Foto: Serge Ligtenberg