Agenda

Twee kunstenaars tonen samen hun liefde in expositie

Mark Isarin en Willie Roosenbrand, twee kunstenaars die de liefde voor hun passie met elkaar gemeen hebben, exposeren de komende weken in het gemeentehuis.

De een volgde in zijn jonge jaren een vijfjarige studie aan de Fotoacademie en is beroepsfotograaf. De ander is autodidact en schildert vooral vanuit haar gevoel en emoties. Mark startte in 2005 als autonoom fotograaf. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en een aantal kortere specialisaties aan de Fotoacademie in Amsterdam. Mark: “Mijn manier van werken is doordrenkt met passie. Passie voor fotografie, voor de mensen die ik mag fotograferen, met wie ik samenwerk en aan wie ik cursus geef.”

Hij zou het niet op een andere manier kunnen én willen doen. “Het is voor mij ieder keer opnieuw een fantastische uitdaging om mensen te fotograferen zoals ze werkelijk zijn. Ik wil ze graag respectvol en integer fotograferen. Beelden creëren waar iemand trots van kan zeggen: ‘Kijk, dat ben ik!” Mark exposeert ook buiten de Nederlandse grenzen. Op dit moment is zijn werk in de Italiaanse stad Perugia te bewonderen. Ook heeft hij verschillende awards in ontvangst mogen nemen.

Expressionistisch

Willie Roosenbrand is een expressionistische schilder met een passie voor abstracte kunst. Haar schilderijen visualiseren haar emoties waarbij een ingetogen kleurenpalet wordt toegepast. Door gebruik van organische vormen wordt er een balans gecreëerd te midden van texturen, diverse materialen en kleuren.

De schilderijen van Willie Roosenbrand zijn al in vele interieurs terug te vinden en vormen echte eyecatchers. Willie: “Ik maak grote, abstracte schilderijen waar soms met een beetje fantasie sferische landschappen in te ontdekken zijn. Mijn werk bestaat uit gemengde techniek, zoals kalk- en acrylverf, maar ook diverse materialen zoals zand, plastic en textiel.” Het proces van het maken van haar abstracte schilderijen bestaat uit veel lagen en neemt veel tijd in beslag. Het kan tussentijds zomaar meerdere keren totaal veranderen.

Het werk van de twee kunstenaars is tot vrijdag 29 september gratis te bekijken.

Kijk op markisarin.nl en willieroosenbrand.wixsite.com/willie voor meer informatie.

Foto’s: Gemeente Ridderkerk