Tweedaagse kerstmarkt in december

De Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) organiseert dit jaar, op 10 en 11 december, een tweedaagse kerstmarkt. Het centrum van Ridderkerk wordt op vrijdag een markt geheel in Dickensstijl en op zaterdag een heuse Winter Wonderland met Carol Singers die met hun vrolijke kerstmelodieën door het centrum trekken. Minimaal 100 kerstkraampjes met de mooiste en lekkerste producten, een heuse kerststal, Dickens figuranten, sprookjesfiguren, een oudhollandse carrousel, een kersttreintje voor de kleintjes en de ene avond afsluitend met een defilé van Dickensfiguranten, de andere avond met optredens van bekende artiesten.

Vanwege de geldende Coronamaatregelen konden de meeste jaarlijkse evenementen van de SER dit jaar niet doorgegaan. Nu het ernaar uitziet dat vanaf 1 november de coronamaatregelen losgelaten zullen worden ziet de SER zijn kans schoon om dit jaar toch nog goed af te sluiten door een groots evenement voor Ridderkerk te organiseren.

Voor de organisatie van dit tweedaagse evenement wordt door de SER nauw samengewerkt met Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk, Stichting Schaatsbaan Ridderkerk en de gemeente Ridderkerk.

Zo zullen de kerstkraampjes en het muziekpodium rondom en nabij de schaatsbaan te vinden zijn en zullen de optochten en het kersttreintje ook in en om het Winkelhart te zien zijn. Bovendien geeft de gemeente Ridderkerk lokale winkeliers de mogelijkheid om kosteloos een kerstkraam te betrekken en zo hun waren aan de hopelijk vele bezoekers te koop aan te bieden. De resterende kerstkramen zullen ingevuld worden door ondernemers uit het hele land met de mooiste en lekkerste kerstproducten en natuurlijk veel meer. Vanzelfsprekend zullen ook de traditionele kramen met glühwein en braadworst niet ontbreken.

Noteer deze data vast in de agenda want dit wilt u niet missen. Meer informatie volgt binnenkort op de website en de sociale mediakanalen van de SER.