Agenda

Tweede editie Summerschool Rijsoord

Woensdag 10 juli wordt Rijsoord weer omgetoverd tot schildersdorp. Ook dan kunt u in dat “mooie dorpje aan De Waal” schilders en tekenaars tegenkomen, van jong tot oud.

In ieder geval zullen ook dit jaar de kunst- en cultuurleerlingen van de voorexamenklassen van Het Farelcollege van de partij zijn tijdens de tweede editie van de Summerschool Rijsoord. Zij zullen daar dezelfde mooie plekjes vastleggen als ruim 130 jaar geleden de Amerikaanse kunstschilders deden. Ook hopen we dit jaar weer een delegatie “Urban Sketchers” te mogen ontvangen. Nieuw dit jaar is de actieve rol van de basisscholen. Zij zullen onder de vlag van De Brede School leerlingen van groep 1 t/m 8 actief laten deelnemen. Simone Bahlman en Alexandra van Dongen hebben voor deze gelegenheid alle leerlingen van de bovenbouw een voorbereidende les gegeven. En als klap op de vuurpijl zullen er kinderen en volwassenen verkleed gaan in Rijsoordse klederdracht en poseren voor onze aspirant kunstenaars. Natuurlijk mag de sloep van dhr. P. den Boer ook niet ontbreken. Deze zal weer rondvaren over de Waal zodat tekenaars en schilders ook de kans krijgen om Rijsoord vanaf het water vast te leggen.

Niet alleen leerlingen maar iedereen die het leuk vindt om in de buitenlucht op de diverse locaties te komen tekenen en schilderen, is hiervoor uitgenodigd zodat Rijsoord op 10 juli weer één groot schildersdorp wordt!

Aan het eind van de dag zal er in Ross Lovell een expositie worden gehouden met het teken- en schilderwerk dat het resultaat is van het schilderen op locatie van die dag. Dit gebeurt in het zoldervertrek dat vroeger benut werd als atelier door de Amerikaanse kunstenaars.

’s Avonds is er voor belangstellenden een “Art & Dining” in Ross Lovell. Aanvang 18.30 uur. De kosten voor het gehele arrangement bedragen € 37,50 (exclusief drankjes). U kunt dan genieten van een 3- gangen diner en tussen de gangen door wordt u uitgebreid geïnformeerd over de historie van Rijsoord als schildersdorp door Alexandra van Dongen, Jan Plaisier en Jos Crezée, aan de hand van historisch beeldmateriaal, schilderijen en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van schildersdorp Rijsoord (1888-1914).

Mensen kunnen zich voor de Art & Dining opgeven bij Ross Lovell: info@rosslovell.nl