Agenda

Tweede Mantelzorg Café op Ontmoetingsplein Aafje Reyerheem

Op dinsdag 31 augustus 2021 is de tweede bijeenkomst van het Mantelzorg Café op het Ontmoetingsplein Aafje Reyerheem in Ridderkerk. 

Het thema van deze bijeenkomst is : Cursus verzorgen thuis. Corina Eikelenboom, fysiotherapeut bij Aafje in Ridderkerk zal ons uitleg geven over verschillende transfertechnieken en (loophulpmiddelen en daarbij tips geven om iemand veilig te begeleiden in een rolstoel of met een rollator; kortom zaken die je als mantelzorger tegenkomt bij de zorg voor je naaste. Anneke Driessen en Fatma Sucu, wijkverpleegkundigen uit Ridderkerk zullen op een ludieke manier uitleg geven over valpreventie en tips geven hoe je op een veilige manier je huis kunt inrichten. Mineke Boon zal aansluiten vanuit het steunpunt mantelzorg van Karaat Mantelzorg en de laatste nieuwtjes met ons delen. 

Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen en in kleine groepjes met elkaar in gesprek te gaan. Daardoor is het ook als u alleen wilt komen zeker de moeite waard. 

Het Mantelzorg Café is voor alle mantelzorgers uit Ridderkerk en omgeving die zorg dragen voor een 65+er. Het vindt elke laatste dinsdag van de maand plaats op het Aafje Ontmoetingsplein Reyerheem aan de Torenmolen 1 te Ridderkerk. 

Aanmelden kan met een mailtje naar trudie.volker@aafje.nl of dheester@aafje.nl 

Ook zijn de wijkverpleegkundigen sinds begin augustus elke vrijdagmorgen op het Aafje Ontmoetingsplein aanwezig om uitleg te geven over gezondheid, ziektes en veiligheid. Als u wilt kunt u een gratis gezondheidscheck laten doen.  U kunt zich melden bij de receptie tussen 10.00 en 12,00 uur.