Agenda

Unieke en tijdloze ontwerpen in gemeentehuis

Afgelopen maandag 19 augustus heeft ontwerper Marcel Timmers de expositieruimte in het gemeentehuis ingericht met zijn unieke en tijdloze ontwerpen van metaal. 

Na een opleiding als medisch instrumentmaker kwam Marcel – na twee jaar werken bij de Erasmus Universiteit – terecht bij Peteri B.V. Een zeer innovatief bedrijf waar de Quooker, de kokend-waterkraan, werd ontwikkeld en gefabriceerd. In dertien jaar tijd deed hij hier veel ervaring op met het ontwerpen en het gebruiken van moderne materialen en technieken.

Een eigen atelier

Naast het werk is hij al jaren bezig met het verzamelen van machines en gereedschappen om zijn eigen artistieke ideeën te kunnen uitvoeren. “Het is mijn droom om over een eigen atelier te beschikken waar ik mijn ideeën kan realiseren.”

In 2005 nam Marcel de beslissing om zijn baan op te geven en zich fulltime bezig te houden met zijn atelier. “Ik ontwerp en vervaardig objecten, veelal in opdracht.” Marcel maakt zowel zijn eigen ontwerpen als werken van en samen met andere kunstenaars. Zijn perfectionisme en vakmanschap zie je terug in de objecten.

Marcel streeft ernaar om unieke en tijdloze ontwerpen te creëren. “Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur en architectuur.” Hij werkt hoofdzakelijk met Roestvast Staal, maar ook Brons en Cor-Ten staal komen regelmatig terug in zijn werk. “De objecten zijn veelal opgebouwd uit plaatmateriaal dat door het te snijden, buigen, lassen en slijpen tot verrassend resultaat kan leiden.”

De expositie van Marcel is tot en met vrijdag 13 september tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bekijken. Kijk op www.marceltimmers.nl voor meer informatie.

Bron: Gemeente Ridderkerk