Vega, Vlees of Kweekvlees?

Kweekvlees kan dé oplossing zijn voor de vele problemen die onze vleesconsumptie met zich meebrengt. Toch ligt het nog niet in ons winkelmandje. Hoe komt dat? Op woensdag 21 november proberen we antwoord te krijgen op deze vraag.

Hoofdgast van deze avond is kweekvleespionier Ira van Eelen. Wil je meer weten of meepraten? Kom langs van 19.30 – 21.30 uur in Bibliotheek Ridderkerk.

Vega, Vlees of Kweekvlees?

Onze vleesconsumptie brengt problemen met zich mee. Vooral op het gebied van klimaat en dierenleed. Overstromingen dreigen en veel dieren hebben een bedenkelijk leven voordat ze worden geslacht. Het antwoord op deze problemen is misschien wel dichterbij dan we denken. Nederland is namelijk niet alleen het land van kaas, molens en tulpen, maar ook van kweekvlees. Deze culinaire revolutie staat centraal tijdens thema-avond. Hoe lekker is het eigenlijk? Maakt deze technologie écht een einde aan onze voedsel- en klimaatproblemen?

Praat mee!

Er zal een gesprek worden aangegaan met Ira van Eelen. Kweekvleespionier Ira is de dochter van Willem van Eelen, bekend als dé geestelijk vader van het kweekvlees. Je mag Ira het hemd van het lijf vragen! Dit gaat natuurlijk beter met een volle maag. Daarom is Tidjoori aanwezig met lekkere hapjes en de beste tips voor een vleesloos kerstmenu.
Zowel voor- als tegenstanders van kweekvlees zijn welkom. Dus ben jij vegetarisch? Wil je het beste voor het klimaat? Ben je ontzettend geïnteresseerd in technologie? Een enorme kookgek? Of juist heel erg anti revolutionaire ontwikkelingen? Dan is deze avond echt iets voor jou. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl

In het kort
Wat : Thema-avond: Vega, Vlees of Kweekvlees?
Wanneer : woensdag 21 november, 19.30 – 21.30 uur
Waar : Bibliotheek Ridderkerk Centrum