Agenda

Veilig op stap met uw scootmobiel

Uit onderzoek blijkt dat veel scootmobielen ongebruikt in bergingen staan omdat de gebruiker er niet goed op durft te rijden. Sommige leveranciers geven een korte uitleg over het gebruik. Voor de ene gebruiker is dit voldoende maar het blijkt dat dit niet voor iedereen geldt. Veel gebruikers hebben daarna toch moeite met goed en veilig gebruik van de scootmobiel. Facet Ridderkerk biedt daarom scootmobiellessen aan voor iedereen in Ridderkerk die reeds in het bezit is van een scootmobiel.

Er gebeuren regelmatig ongevallen met scootmobielen. Met het ouder worden, een veranderde gezondheidssituatie, het drukker wordende verkeer en veranderingen in de wijk, is de kans op ongelukken zeker aanwezig. Door het volgen van de lessen van Facet Ridderkerk, worden gebruikers weer mobiel met hun scootmobiel. Een scootmobiel biedt voor veel mensen die niet meer in staat zijn om te fietsen een uitkomst om weer mobiel te zijn. Bij goed gebruik geeft het vaak een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid, en draagt het bij aan zelfredzaamheid en participatie. Maar wat als het rijden niet zo vertrouwd voelt? Dit kan heel wat hoofdbrekens veroorzaken. Is dit een reden om achter de geraniums te gaan zitten? Facet vindt van niet.

Daarom bieden wij lessen aan voor iedereen in Ridderkerk die reeds in het bezit is van een scootmobiel. De scootmobiel mag zelf aangeschaft zijn of via de WMO van de gemeente. Onze vaste vrijwilliger Peter Kuipers, verzorgt al jaren deze lessen en heeft al heel wat deelnemers blij gemaakt. Peter heeft een speciale training gevolgd om de lessen aan te bieden. Het zijn individuele lessen waarin u vooraf aangeeft wat u moeilijk vindt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het in- en uit de berging rijden, rijden in de supermarkt of op de openbare weg. Peter spreekt samen met u af wat er behandeld wordt zodat u het zelfvertrouwen krijgt om weer ‘mobiel met uw scootmobiel’ te worden. Want hoe fijn is het om zelf uw boodschappen te halen en een goede vriend of vriendin weer te bezoeken!

De kosten bedragen € 4,00 per les. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 43 23 50 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.