Agenda

Verras de mantelzorger tijdens de Week van de Mantelzorg

Ook dit jaar worden mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens de ‘Week van de Mantelzorg’ van 5 tot en met 11 november. Deze week vol gratis workshops en activiteiten wordt georganiseerd door Karaat Mantelzorg, Riederborgh, bibliotheek AanZet en Aafje. De organisatie wil een glimlach op het gezicht van mantelzorgers toveren door hen een fijne beleving aan te bieden ofwel een uitstapje van de dagelijkse zorgen.

De Week van de Mantelzorg wordt op maandag 5 november om 10.00 uur geopend in het WVC Bolnes door wethouder Marten Japenga. Aansluitend is er een spectaculaire glasblaasshow. Het programma bestaat verder uit kunstvisite met keramiek, Slenderen, ‘Zing Nederlands met me’, seizoenstak maken, verwenochtend, schieten bij de schietvereniging, dikke dames schilderen, lasergamen en pizza eten voor jongeren in De Loods en een verwendag met creatieve workshops en een High Tea in de Paradijshoeve. Op vele plekken kunt u ook een roos voor uzelf komen afhalen. Deze rozen worden gesponsord door de Bloemenjungle! Doet u ook gezellig mee? 

Met de opzet voor een week vol activiteiten overdag, ‘s avonds en in het weekend wordt jong en oud samengebracht en creëert de organisatie een aanbod voor een grote groep mantelzorgers. Vaak hebben de werkende mantelzorgers liever een avond- of weekendactiviteit en oudere mantelzorgers een dagactiviteit. 

Bent u nieuwsgierig geworden? U vindt het volledige programma op www.karaatmantelzorg.nl. U kunt ook een flyer afhalen bij Karaat Mantelzorg aan de Schoutstraat 5, bij Aafje Reyerheem en ’t Ronde Sant, bibliotheek AanZet en Riederborgh. Mantelzorgers kunnen aan meerdere activiteiten deelnemen. Let op: aanmelden kan tot 1 november! 

Sommige activiteiten, zoals seizoenstak maken en lichtbord maken, zitten al vol. Andere activiteiten zitten al bijna vol. Meld u dus snel aan! Denk bijvoorbeeld aan de openingsactiviteit met de show glasblazen, de schietworkshop of de workshop ‘Zing Nederlands met me’! Hoe leuk en ontspannend kunnen deze activiteiten zijn? Voor de workshop leerbewerking en de High Tea op zaterdag in de Paradijshoeve zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Voor jonge mantelzorgers is er op vrijdag 9 november een aparte activiteit: Lasergamen en pizza eten in De Loods!