Agenda

Vertoning film tijdens Alzheimer Café

Op maandag 11 april 2022 is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Met deze keer een film over dementie: Kapsalon Romy. De film is geschikt voor alle leeftijden. Toegang is gratis.

In de film komen diverse aspecten van dementie aan bod. De film laat vooral in heldere beelden en dialogen zien hoe relaties ook ten goede kunnen veranderen wanneer iemand het leven niet meer alleen aankan. 

Over de film:

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet. Maar alles wordt anders als Romy ontdekt dat haar oma ook een andere kant heeft.  

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere tweede maandag van de maand plaats. De avond begint om 19.30 uur en duurt deze avond tot ongeveer 21.30 uur (in verband met de lengte van de film). Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl