Via wereldgerechten aandacht voor taal

Maandag start de Week van Lezen en Schrijven. Van 6 tot en met 12 september 2021 is er aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, ook in Ridderkerk.

“We hebben gekozen voor het thema ‘Wereldgerechten van Wereldburgers’. We gaan hier bij de taalactiviteiten van begin tot eind september over praten. Ook verzamelen we de favoriete recepten van cursisten. Eten is een universeel onderwerp”, vertelt netwerkcoördinator basisvaardigheden Suzanne Vonk.

Van de recepten worden receptenkaarten gemaakt. Die worden tijdens de Week van het Nederlands in de bibliotheek of het gemeentehuis geëxposeerd. “Kom tegen die tijd vooral eens kijken!”

Verder worden begin september de Taalpunten officieel door wethouder Laurens Franzen geopend. Bij de Taalpunten kunnen inwoners en professionals terecht voor informatie over activiteiten op het gebied van taal, computer en rekenen.

Daarnaast wordt een podcast opgenomen over basisvaardigheden en zijn er workshops voor vrijwilligers en professionals. “Ook organiseren we in Ridderkerk in oktober een bijeenkomst om vrijwilligers te werven. Vooral jonge vrijwilligers zijn welkom! De mensen die de Nederlandse taal leren zijn vaak jong en vinden het leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het taalaanbod of wilt u vrijwilliger worden? Neem dan contact op met het Taalpunt van Bibliotheek AanZet locatie Centrum. Het is open op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur aan Koningsplein 1. Contact opnemen kan via taalpuntridderkerk@debibliotheekaanzet.nl en 088 242 5050.

Foto: Gemeente Ridderkerk