Vleermuizenexcursie Natuurvereniging IJsselmonde

Veel mensen hebben wel eens vleermuizen gezien. Niet alleen in de dierentuin, maar ook gewoon in Ridderkerk. Tijdens het uitlaten van de hond of als u tijdens een mooie zomeravond in de tuin zit. Maar weet u ook waar de vleermuizen overdag zitten? Dat er in Nederland 19 verschillende soorten voorkomen? En dat een vleermuis gemiddeld maar liefst 3.000 muggen, motjes en andere kleine insecten eet?

Deze weetjes en nog veel meer interessante feiten over vleermuizen hoort u tijdens de Nacht van de Vleermuis. Op vrijdag 27 augustus 2021 kunt u deelnemen aan een vleermuisexcursie door het Oosterpark van de Natuurvereniging IJsselmonde.

Tijdens de wandeling door het park komt u van alles te weten over het leven van de mysterieuze nachtdieren. Met behulp van een batdetector maken we de dieren ook hoorbaar. Vleermuizen oriënteren zich met echolocatie. Ze roepen continu en reageren op de weerkaatsing van het geluid. Zo ‘horen’ ze het landschap en weten ze waar hun prooien vliegen. Dit geluid is voor mensen nauwelijks hoorbaar, maar met een batdetector kunnen we dit geluid opvangen. Hierdoor kunt u de vleermuizen in het donker volgen en horen om welke soort het gaat.

“Naast vleermuizen komen we misschien ook wel een rondscharrelende Egel tegen, zien we nachtvlinders op bloemen zitten, horen we een uil roepen en sprinkhanen tsjirpen. Het wordt een leuke en spannende belevenis in het donker voor jong en oud!”

Het verzamelen is op het parkeerterrein bij de kinderboerderij en de Pannekoe. Aanvang van de excursie is om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.30 u.

Aanmelden is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 20 personen (tenzij de corona-regels dat niet toelaten).

Meld u nu aan via: natuurvereniging-ijsselmonde.nl/vleermuizenexcursie-27-augustus/