Agenda

Vliegerij: ‘Ridderkerk in vogelvlucht en door een speldenprik’

Op 10 januari 2024 start in Museum Ridderkerk Oudheidkamer een nieuwe tentoonstelling door exposant Bert Mellaart. Bert gaf deze bijzondere expositie de pakkende titel  “Ridderkerk in vogelvlucht …..en door een speldenprik”

Vanaf woensdag 10 januari heeft de werkgroep samen met Bert het geheel klaar staan om te komen bekijken. Terwijl genodigden de echte opening op zaterdag 13 januari een extra cachet zullen geven.

Diegenen die de naam Bert Mellaart kennen, weten dat hij met zijn drones al jaren zorg draagt voor unieke opnamen vanuit de lucht. Voor deze gelegenheid worden dan ook alle wijken van Ridderkerk getoond vanuit de lucht, zowel met foto’s als met film. Speciaal voor deze expositie is er een verzamelfilm door Bert gemaakt, die op groot scherm getoond zal worden.

Uniek is ook de film over het Donckse buitenbos van het kappen tot het uitdiepen en herstel van de Donckse haven, die exclusief vertoond zal worden. Daarnaast is een collectie pinhole foto’s te zien, die gemaakt zijn met een historische gaatjescamera, een soort camera obscura zonder lens! Deze zijn ambachtelijk handmatig door Bert afgedrukt in zijn donkere kamer op zwart-wit fotopapier.

Al met al is dit een echte special in het museum om het nieuwe jaar mee van start te gaan. Het is zaak om vooral de tijd te nemen om rond te kijken bij deze tentoonstelling en daarna te genieten van al het verdere moois in Museum Ridderkerk Oudheidkamer.

De expositie zal worden gehouden van 10 januari t/m 2 maart 2024 in Museum Ridderkerk Oudheidkamer aan de Kerksingel 26. Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.