Agenda

Vogels kijken in  het Waalbos

Zondag 8 oktober 2023 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een vogelexcursie in het Waalbos. Een wandeling van ongeveer 2 uur zal worden gemaakt, waarbij er gelet wordt op alle vogels die men tegenkomt.

In september en oktober trekken veel vogels weer naar hun overwinteringsplekken, veelal in het zuiden van Europa of in Afrika. In deze tijd trekken veel vogels van het noorden door naar het zuiden waardoor in deze periode soms hele bijzondere soorten te zien zijn. Op hun tocht naar het zuiden zoeken de vogels een goede plek om een paar dagen te verblijven en zich te voeden alvorens door te reizen naar het zuiden. Vanwege de grote hoeveelheid bessen die nog aan de struiken hangen, zijn daar ook veel bessen etende vogels te zien zoals staartmeesjes, koperwiek, kramsvogels en lijsters te zien. Op de bergingsvijvers zijn vaak kleine en grote zilverreiger en lepelaars te zien en diverse eendensoorten.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 om samen met Staatsbosbeheer het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken. De Stichting voert specifiek beheer uit in het Waalbos om het gebied aantrekkelijker te maken maar organiseert ook excursies en heeft regelmatig tentoonstellingen in de IJsvogel. De IJsvogel is de thuisbasis van de stichting, zo worden daar gereedschappen opgeslagen en starten van daaruit de vrijwilligers om aan de slag te gaan in het Waalbos. 

De excursie start om 14.00 uur vanuit de IJsvogel, Waalweg 9a te Rijsoord. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis, donatie welkom. U kunt zich aanmelden via info@onswaalbos.nl