Volleybal voor senioren

Het is bekend dat bewegen en sociale contacten op oudere leeftijd enorm belangrijk zijn. Door de vergrijzing in Ridderkerk is dit een belangrijk onderwerp voor sport- en welzijnsorganisatie Facet Ridderkerk. Daarom biedt Facet elke woensdag van 11.00 tot 12.30 uur een gezellige beweegactiviteit aan voor senioren in sporthal Drievliet. 

Tijdens deze laagdrempelige activiteit wordt er altijd gestart met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. Er wordt met elkaar gewerkt aan de conditie, uithoudingsvermogen, stabiliteit en kracht. Daarna wordt er met een gezellige groep mannen volleybal gespeeld. Als afsluiting worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Het is een bestaande groep die nu alleen bestaat uit mannen. Maar vrouwen zijn natuurlijk ook welkom. 

De activiteit vindt iedere woensdag van 11.00 tot 12.30 uur (m.u.v. de schoolvakanties) plaats in sporthal Drievliet aan Vlietplein 137-138. De ingang van de sporthal bevindt zich tegenover supermarkt COOP. Christa van Gent verzorgt namens Facet de lessen. Christa is een ervaren docente die al jaren lesgeeft. 

Vindt u het leuk om op een laagdrempelige manier te volleyballen met mensen van uw eigen leeftijd? Kom dan langs in de sporthal. Wilt u een gratis proefles volgen of heeft u vragen over de activiteit? Neem dan eerst contact op met Jesper Lagendijk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl