Agenda

Voorlichting (online) veiligheid voor ouders

Maandag 12 december 2022 vanaf 19:00 uur vindt er een voorlichting voor ouders plaats in De Loods. Deze voorlichting is speciaal voor ouders met kinderen in groep 7 of 8. Deze avond wordt georganiseerd door het jongerenwerk van Facet Ridderkerk in samenwerking met de Gemeente Ridderkerk, het Centrum voor Jeugd & Gezin en de Politie Ridderkerk. 

Kinderen kunnen erg gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf. Zeker in deze tijd van de mobiele telefoon en social media. De overgang van basis- naar voortgezet onderwijs speelt hierbij ook een grote rol. Kinderen kunnen in situaties belanden waarbij ze wellicht de grip op de situatie verliezen en niet meer weten hoe hier uit te komen. Dit kan heel angstig zijn en kinderen die dit overkomt durven hier juist niet met ouders over te praten. Scholen spelen hierbij een belangrijke rol, maar een nog voornamere rol hebben ouders hier in.

Tijdens de voorlichtingsavond verzorgt de Gemeente Ridderkerk de opening en ga je vervolgens in gesprek met verschillende professionals. Aanmelden kan door drie voorkeuren door te geven van onderstaande workshops aan saif.gaffar@facetridderkerk.nl of via 06 – 11 34 09 03.

1. Wat nou pubers?! – Hoe ga ik het gesprek aan? 
2. Veiligheid op straat – wat zien zij en hoe herken je signalen? (Politie)
3. Social media – online veiligheid (Jongerenwerk)
4. Social media – ins en outs – wat je echt moet weten en wat je tiener je wellicht niet vertelt (Jongerenwerk)
5. Escape room ‘Money Mule’ – Duik in de beleefwereld van tieners en hoe zij geconfronteerd kunnen worden met het verrichten van criminele activiteiten.