Agenda

Voorlichting valpreventie najaar 2023

Ridderkerk Langer Gezond organiseert in augustus een voorlichting over valpreventie. Het doel van de voorlichting is informatie te geven over de factoren die meespelen bij valongevallen door ouderen. 

Het voorkomen van een val is belangrijk. Meer dan een derde van de 65-plusser valt minstens 1x per jaar, met alle gevolgen van dien. In 2020 bezochten maar liefst 103.000 ouderen in Nederland de spoedeisende hulp vanwege verwondingen als gevolg van een val. Een val bij ouderen zorgt vaak voor lichamelijke en emotionele schade. 

Deze interactieve voorlichting geeft u onder andere informatie over gezonde voeding, medicijngebruik, de juiste schoenen, veiligheid in huis en de conditie van zicht en horen.

De bijeenkomst is een mooie voorbereiding op de cursus valpreventie die later georganiseerd wordt. De bijeenkomst is gratis te bezoeken, maar wel graag even aanmelden. 

Locatie: Zaal Burgerzaken, gemeentehuis ‘t Plein, dinsdag 29 augustus 2023 van 14:00 tot 15:30 uur.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of kijk op de website www.ridderkerklangergezond.nl