Agenda

Voorlichting Veilig op stap met de fiets

Op woensdag 11 mei 2022 organiseert Ridderkerk Langer Gezond in samenwerking met de Fietsersbond en de Senioren Fietsclub Ridderkerk van 19.00 tot 21.00 uur een interactieve voorlichting over veilig fietsen. U bent vanaf 18.45 uur van harte welkom bij Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80. 

In Nederland kan bijna iedereen fietsen, het wordt al op jonge leeftijd geleerd. Het lijkt iedereen makkelijk af te gaan, maar is dat wel zo? In het drukke verkeer valt het soms niet mee om veilig te fietsen. Wist u dat vooral ouderen fietsongelukken krijgen? In 2020 werd het hoogste aantal verkeersdoden onder fietsers bereikt: 229. Een derde daarvan betrof ongelukken met een E-bike. Niet voor niets is de discussie om een fietshelm te verplichten nu heel actueel. En is fietsen op een E-bike iets voor u? In deze interactieve voorlichting krijgt u tips mee om deze zomer mooie en veilige fietstochten te maken. Er wordt daarbij aandacht besteed aan het als fietser kwetsbaar zijn in het verkeer. 

Aanwezig is Beer Pijpker van de Fietsersbond. Hij geeft u informatie over waar een fiets qua veiligheid aan moet voldoen en zal moeilijke verkeerssituaties in Ridderkerk uitleggen.  Ook is Janco Onnink aanwezig van de Senioren Fietsclub Ridderkerk die u veel kan vertellen over veilig op stap gaan met de fiets en de wekelijkse tochten op de fiets die deze club doet, eventueel met begeleiding.  

Aanmelden voor de voorlichting kan via info@facetridderkerk.nl of 0180 – 432 350. Deelname is gratis.