Voorlichting ‘Veilig op stap met de fiets’

Op woensdag 11 mei 2022 organiseert Ridderkerk Langer Gezond in samenwerking met de Fietsersbond en de Senioren Fietsclub Ridderkerk een interactieve voorlichting over veilig fietsen in Wijkcentrum West van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis.

In Nederland kan bijna iedereen fietsen. Het wordt al op jonge leeftijd geleerd en lijkt iedereen makkelijk af te gaan, maar is dat wel zo? In het drukke verkeer valt het soms niet mee om veilig te fietsen. Wist u dat vooral ouderen fietsongelukken krijgen? In 2020 werd het hoogste aantal verkeersdoden onder fietsers bereikt: 229. Een derde daarvan was ongelukken met een E-bike. Niet voor niets is de discussie om een fietshelm te verplichten nu heel actueel.  

In deze interactieve voorlichting krijgt u tips mee om deze zomer mooie en veilige fietstochten te maken. Er wordt aandacht besteed aan het als fietser kwetsbaar zijn in het verkeer.  Aanwezig is Beer Pijpker van de Fietsersbond. Hij geeft informatie over waar een fiets qua veiligheid aan moet voldoen en zal moeilijke verkeerssituaties in Ridderkerk uitleggen. Ook is Janco Onnink aanwezig van de Senioren Fietsclub Ridderkerk. Hij vertelt over veilig op stap gaan met de fiets en de wekelijkse tochten op de fiets die deze club doet, eventueel met begeleiding.  

Inschrijven voor deze voorlichting kan via info@facetridderkerk.nl of 0180 – 432 350.