Vrije plekken bij de yoga

Al jaren biedt Facet Ridderkerk op verschillende locaties yoga aan. Zo ook in de wijk Bolnes. Elke donderdag kunt u even tot rust komen. Er zijn enkele plekken vrijgekomen in de groep van 10.30 – 11.30 uur.

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Er zijn veel verschillende vormen, maar yoga is over het algemeen gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en concentratie. Zeker in ons drukke en hectische leven is het belangrijk om even te ont-stressen. Door yogalessen kom u tot rust. De yogales bestaat uit rustige lichaamsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Ademhaling is bij yoga een belangrijk onderdeel, zoals bijvoorbeeld de buikademhaling. Ook zorgen de lessen voor soepele spieren en gewrichten. Het vermindert ook bepaalde klachten, zeker wanneer men last heeft van spanningen en stress. 

Er zijn ook twee plekken vrijgekomen bij de Aangepaste Yoga op donderdag van 11.45 tot 13.15 uur. Dit is de lichte vorm van yoga en in het bijzonder geschikt voor mensen met vermoeidheidsklachten, pijn en spanningen. Deze lessen bieden ondersteuning bij chronische klachten en ziekten zoals reuma, burn-out, depressie en na behandeling van kanker. De oefeningen worden aangepast aan bewegingsbeperkingen. Iedereen kan dus meedoen. 

Mike Hartog, de ervaren yogadocente die al enkele jaren werkzaam is voor Facet, verzorgt de lessen. Beide lessen vinden plaats in het wijkcentrum Bolnes, Noordstraat 255a. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je gezond en gezellig bewegen? Meld je dan vandaag nog aan voor een gratis proefles! Zorg zelf voor een handdoek en makkelijk zittende kleding. De kosten voor één uur zijn omgerekend € 4,00. 

Voor aanmelden of meer informatie over de (aangepaste) yoga kan iedereen contact opnemen met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 43 23 50 of per mail jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.nl