Vrijmarkt Koningsdag in Ridderkerk Centrum

In het centrumgebied van Ridderkerk wordt ieder jaar op Koningsdag een traditionele vrijmarkt gehouden. Iedereen die thuis speelgoed of andere spulletjes heeft en die een nieuwe toekomst wil geven kan op woensdag 27 april 2022 een plaatsje zoeken en zijn of haar waren te koop aanbieden.

De vrijmarkt wordt gehouden in de voetgangersgebieden van het centrum en op en rondom het Jorisplein.

Om de vrijmarkt in goede banen te leiden heeft de gemeente Ridderkerk enkele spelregels opgesteld.

1. De vrijmarkt is van 7.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 6.00 uur mag u uw spulletjes uit gaan stallen, omdat eerst nog de afvalcontainers langs de route moeten worden geplaatst.

2. Houdt u met het zoeken van een plaatsje en het uitstallen van uw spullen rekening met de toegang van winkels en woningen. Winkels die deze dag geopend zijn moeten voor publiek toegankelijk blijven en bewoners moeten uiteraard hun woningen in- en uit kunnen. In geval van nood moeten hulpdiensten erlangs kunnen en ook in/uitritten moeten vrijgehouden worden. Hetzelfde geldt voor plaatsen waar terrassen van horecabedrijven aanwezig zijn.

3. Op het Koningsplein is geen ruimte voor de vrijmarkt. Dit is de plek voor de aubade, live muziek en terrassen. Verder moet de rijbaan langs de randen van het plein worden vrijgehouden voor de bereikbaarheid voor hulpdiensten.

4. De plek die u in mag nemen is maximaal 6 m2 groot. Het is niet de bedoeling dat kramen of partytenten worden opgezet. Wel mag u gebruik maken van (tuin)stoelen en een tafeltje om uw spullen op uit te stallen

.5. De vrijmarkt is bedoeld voor de verkoop van eigen spulletjes door particulieren. Verkoop van goederen met commerciële bedoelingen is niet toegestaan, ook niet wanneer de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Omwille van de hygiëne mogen er geen etenswaren en (alcoholhoudende) dranken bereid en/of verkocht worden.

6. De niet verkochte spullen en eigen afval moet u weer mee naar huis nemen of in de afvalcontainers deponeren. Grote containers staan ter hoogte van Bakker Voordijk, de Bibliotheek, het Kruidvat, Sint Jorisplein en Wijtman Sport. U mag geen spullen naast en tegen de containers zetten.

Als u zich niet aan deze regels houdt, krijgt u een boete. Hiermee wordt voorkomen dat het centrum na afloop van de vrijmarkt oogt als een verzamelplaats voor afval. Als iedereen zich aan de regels houdt en het weer een beetje meewerkt zijn alle voorwaarden aanwezig voor een prettige sfeer op deze Koningsdag.

De politie en de toezichthouders van de gemeente zijn aanwezig om een oogje in het zeil te houden.