Agenda

Vrijwillig Fanfarekorps Der Genie Concert in Farelcollege

Militaire muziek vertelt het verhaal van Defensie. Zo zijn er jaarlijks concerten voor veteranen, bevrijdingsconcerten, de Nationale Taptoe en benefietconcerten.

Er zijn veel militaire tradities waar militaire muziek deel van uitmaakt. De Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee hebben verschillende tradities en een eigen identiteit. De orkesten van de krijgsmachtdelen kennen deze tradities en hebben daarom een eigen signatuur en repertoire.

De het wapen, Regiment Genietroepen heeft ook haar eigen Regimentsorkest, geen beroepsorkest maar een korps bestaande uit vrijwilligers, het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie, afgekort naar goed militair gebruik tot VFKG. In 1888 werd in Utrecht de Geniemuziek opgericht door onderofficieren en vrijwilligers. Tot de opschorting van de dienstplicht in 1996, had het regiment haar eigen dienstplichtig Fanfarekorps Der Genie, met dienstplichtig muzikanten en een beroepskader. Opnieuw houden vrijwilligers, uit heel het land, de muzikale traditie van het Regiment Genietroepen in stand. Een deel van deze vrijwilligers hebben in hun militaire dienstplichttijd gespeeld bij het dienstplichtig Fanfarekorps Der Genie. Vandaag de dag is het korps uitgebreid en spelen muzikanten uit andere krijgsmachtdelen en burgers mee.

Farelcollege

Anders dan de wapens of dienstvakken van de beroepsorkesten kent de Genie tot nu niet de traditie van een jaarlijks Korpsconcert. Dit jaar 2018 zal het eerste Korpsconcert plaatsvinden in de Gemeente Ridderkerk in de aula van het Farelcollege aan de Kastanjelaan.  In dit orkest spelen 5 Ridderkerkse muzikanten t.w. Ton in ‘t Hout, Ronald Plaisier, Willem Slooff, Gert Keyzer en Arie de Kluijver, die tevens de organisatie van dit concert voor hun rekening nemen.  De muzikale kwaliteit van het korps garandeert een onderhoudend concert met natuurlijk aansprekende herkenbare marsen, maar ook entertainmentwerken staan op het programma. Het orkest en tamboerkorps zullen gezamenlijke werken spelen maar u ook kunnen verrassen met spectaculaire muziek. Het orkest staat onder leiding van de Kapitein der Genie tit.bd. Peter Poel, het tamboerkorps staat onder leiding van de Tamboer-maitre, Sergeant-Majoor tit.bd. Corné Pas.

In dit orkest spelen 5 ridderkerkse muzikanten die de organisatie van dit concert voor hun rekening nemen t.w. Willem Slooff, Ton in ’t Hout, Ronald Plaisier, Gert Keyzer en Arie de Kluijver.

Vrijwillig Fanfarekorps Der Genie Concert
Zaterdag 10 november in de aula van het Farelcollege aan de Kastanjelaan in Ridderkerk
Aanvang 20.00 uur en de entree is €5 per persoon.
Voor tickets: info@vfkg.nl. Meer info: vfkg.nl.