Agenda

Vroeg Rijsoords Winterfeest in 2024

Regionaal ‘Winterfeest’ voor mensen met een verstandelijk beperking

Zaterdag 10 februari 2024 vanaf 11.00 tot 15.00 uur is het weer feest in de kantine van de v.v. Rijsoord.De organisatie heeft het Winterfeest op papier al gereed. Het wachten is op de gasten uit de regio’s van Ridderkerk, Barendrecht, H.I.Ambacht, Zwijndrecht, enz., voor deze middag. 

Opening door burgemeester Marco Oosterwijk

De aftrap zal worden verzorgd door de voorzitter van VV Rijsoord, Gerda Kranendonk en de opening van het feest door burgemeester Marco Oosterwijk. 

Het programma voor deze middag blijft nog even bij de organisatie in eigen kring bekend, maar we kunnen wel verklappen dat het vooral op Nederlandse muziek is gebaseerd.

Schminken en leukst verkleden

Het is geen verplichting om verkleed te komen en hoewel het geen carnavalsfeest is, willen de organisatoren er een Hollands feest van maken en zijn leuke creaties van harte welkom. Er zijn prijzen beschikbaar gesteld voor diegene die het leukst verkleed zijn. Ook dit jaar kunnen de gasten zich laten schminken door een gezichtskunstenares. Marina van der Stelt van Face to Face doet dit met veel plezier.

Samenwerking met organisaties uit de regio

Door de organisatoren, VV Rijsoord en de Supportersvereniging, wordt hard gewerkt om de doelgroep te benaderen. Uitnodigingen en posters zijn gegaan naar; tehuizen in Ridderkerk, Stichting Down Syndroom, Pameijer Stichting, Sting AAVB, Humanitas Barendrecht, Syndion Hendrik Ido Ambacht, enz. Deze stichtingen hebben ook vorige jaren meegewerkt en zijn ook nu weer benaderd. De organisatoren raken steeds meer bekend bij de diverse instellingen in de regio maar weten ze nog niet allemaal. Daarom zou de organisatie graag in contact komen met vertegenwoordigers van die instellingen zodat zoveel mogelijk mensen van de doelgroep kunnen meegenieten van deze dag.

Sponsoring

De organisatoren hebben het programma opgesteld i.s.m. Stichting “Help Eens Een Handje”, zij zijn de financiële stimulator achter dit feest. De betrokkenheid voor deze doelgroep van HEEH uit zich ieder jaar weer o.a. op Koningsdag met de welbekende Truckerstocht en ondersteuning van menig initiatief in de gemeenschap van Ridderkerk. Ook Stichting Fonobori, zij ondersteunen vele prachtige projecten in Ridderkerk, doet een goede duit in het zakje om deze dag te laten slagen. Het pannenkoekenhuis “Pannekoe” maakt ook dit jaar weer pannenkoeken, om heerlijk van te smullen, De Koning Vleesproducten zal weer voor de lekkerste gehaktballetjes zorgen, v.v.Rijsoord sponsor TukTuk-IJs zal een heerlijk verfrissend ijsje uit serveren en Bakkerij van der Linden zorgt voor een heerlijk cakeje.

Begeleiding

Voor sommige mensen van de doelgroep is ook begeleiding nodig. Vanuit de organisatie zijn EHBO-ers aanwezig. Als er bij de gasten specifieke begeleiding nodig is rekent de organisatie dat zij daar zelf rekening mee houden. Wanneer gasten medicatie gebruikt en deze niet zelf kan hanteren verwacht de organisatie dat er een begeleider aanwezig zal zijn. Voor deze handelingen hebben de vrijwilligers en de EHBO-ers geen bevoegdheid. De gasten zorgen via hun organisatie of zelf voor eigen vervoer, is er helemaal geen mogelijkheid neem dan contact op met de organisatie en zij zullen dan kijken wat zij eventueel kunnen betekenen.

Opgeven voor het Winterfeest voor 9 februari 2024.

Wil je erbij zijn en je bent geen lid van de betrokken organisaties, dan kan je je ook direct opgeven bij onderstaande adresgegevens. Doe dit wel uiterlijk 9 februari zodat rekening gehouden kan worden met het regelen van, door sponsors, beschikbaar gestelde diverse etenswaren.

Aanmelding via mail: Stichting Anyam, stichting AAVB, Humanitas Barendrecht, Sydion Hendrik Ido Ambacht, wimvanwingerden4@gmail.com, janpol58@hotmail.com of via telefoon 0180-427183 of 06-13470899.