Vroege Vogelexcursie door het Waalbos

Op vrijdag 15 april 2022 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een vroege vogelexcursie in het Waalbos. In de ochtend zingen de zangvogels om hun territorium af te bakenen en een partner te lokken. Na het vinden van een partner start de broedtijd en wordt het territorium beschermd tegen soortgenoten. Het territorium voorziet het gezin van voldoende insecten om hun jongen groot te brengen. In de vroege ochtend zijn de zangvogels daarom veelal goed te zien en te horen. In het Waalbos broeden: groenlingen, puttertjes, kneutjes, heggemussen, roodborsten, blauwborsten, zanglijsters, de tjiftjaf en de fitis. Later in het seizoen komen ook de rietzangers, bosrietzangers, de kleine karekiet en de grasmus daar ook nog bij.

Op de weilanden broeden op dit moment verschillende kieviten en tureluurtjes. Zij broeden juist vaak dicht bij elkaar zodat ze samen eventueel vijanden (meeuwen en kraaien) kunnen verjagen. 

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

De excursie start om 7.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis, donatie welkom. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@onswaalbos.nl