Agenda

Vuurwerk inleveren

Inwoners van Rotterdam en omliggende gemeenten, zoals Ridderkerk, kunnen op 22, 23 en 24 december hun vuurwerk inleveren op enkele locaties in Rotterdam.

Dit jaar geldt een vuurwerkverbod en is de verkoop van consumentenvuurwerk aan banden gelegd. Ook consumentenvuurwerk kopen mag nu niet. Na de jaarwisseling was het altijd al verboden om vuurwerk te verkopen. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk is nog toegestaan.

Ridderkerkers die nog vuurwerk hebben kunnen gebruikmaken van de inleveractie in Rotterdam op 22, 23, en 24 december. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon. Het vervoeren van het vuurwerk mag hierbij ook, wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie wordt vervoerd. Voor de inleveractie heeft de gemeente Rotterdam speciale veiligheidsmaatregelen op de locatie getroffen.

Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:

Dinsdag 22 december
9 – 12 uur Zuiderpark parkeerplaats Spartaan 20 (tegenover kruispunt Oldegaarde/Langenhorst)
13 – 16 uur Parkeerterrein P2 Blijdorp (onder het Stadhoudersviaduct)

Woensdag 23 december
9 – 12 uur Hoogvliet, Middenbaan Noord (tegenover politiebureau nr. 63)
13 – 16 uur P&R Prins Alexander (ingang Prins Alexanderlaan 35)

Donderdag 24 december
9 – 12 uur Parkeerterrein P2 Blijdorp (onder het Stadhoudersviaduct)
13 – 16 uur Zuiderpark parkeerplaats Spartaan 20 (tegenover kruispunt Oldegaarde / Langenhorst)

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen bijeen op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand.

Veilig vervoeren

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen en te classificeren. Zij zullen ook het vervoer, de opslag en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. Bij iedere locatie is een afvaardiging van de politie aanwezig. Ook is er beveiliging aanwezig.