Agenda

Wandelexcursie Johannapolder/Rhoonse grienden Natuurvereniging IJsselmonde

Op zondag 29 augustus organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een afwisselende wandeling door de Johannapolder en de Rhoonse grienden.

De Johannapolder en de Rhoonse grienden zijn twee totaal verschillende gebieden aan de Oude Maas. Dit maakt het zo bijzonder om hier te wandelen. De Johannapolder bestaat uit een coulisselandschap met schapenweide,  een essen- en wilgenvloedbos en een kreek. De Rhoonse grienden zijn een van de laatste grienden die nog in stand gehouden worden als productiebos. Grienden zijn de cultuurvorm van het vloedbos, dat vroeger een belangrijk deel van het Hollandse rivierenlandschap uitmaakte. De griendcultuur is van grote cultuurhistorische betekenis geweest qua onderhoud, materialen, gereedschappen en gewoonten.

Het verzamelpunt is op het parkeerterrein tegenover Gamerensport Albrandswaardsedijk 188 in Rhoon. Aanvang van de excursie is om 11 uur en duurt tot ca. 14 uur. De wandeling is ongeveer 5.5 km. Dus trek stevige schoenen aan.

Aanmelden is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 20 personen (tenzij de corona-regels dat niet toelaten).

Meld u aan via: natuurvereniging-ijsselmonde.nl/wandeling-johannapolder-en-rhoonse-grienden/

Foto: Mirjam de Neef