Agenda

Wandelgroep Ridderkerk: meer dan wandelen

Een hechte wandelgroep vanuit Ridderkerk heeft zich sinds 2016 ingezet voor het bevorderen van de gezondheid en het creëren van een sterke gemeenschap. Gestart als deelnemers aan de Diabetes Challenge in Apeldoorn, hebben ze besloten om verder te gaan en hun wandelavonturen voort te zetten, ongeacht het weer of de vakantieperiode.

Tweemaal per week, op maandag- en woensdagavonden, volgen ze routes die zorgvuldig zijn uitgezet door Zweitse de Wit in Ridderkerk. De maandagavondroutes variëren tussen 7 en 8 kilometer, terwijl de woensdagavondroutes een gezellige 5 kilometer lang zijn.

Deze regelmatige bijeenkomsten hebben meer opgeleverd dan alleen fysieke fitness. Ze hebben ook aanleiding gegeven tot vriendschappen en waardevolle contacten binnen de groep. Dit werd zaterdag 8 juli 2023 duidelijk toen de groep, als afwisseling van hun gebruikelijke activiteit, een rondje midgetgolf speelde bij de Hole Ridders aan de Oosterparkweg, gevolgd door een gezellige barbecue. Het was een enorm leuke avond, een voorproefje van vele gezellige wandelavonden die nog komen gaan.

Het is een verhaal van gezamenlijke veerkracht en vasthoudendheid, gestart in het Doktershuis in 2016 en voortdurend in Ridderkerk. En hoewel hun oorsprong ligt in een diabetes challenge, is hun reis nog maar net begonnen.