Wandeling door het Kralingse bos

Wandel mee op 29 december met de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde door het Kralingse bos. De wandeling wordt begeleid door natuurgids Aart van Dragt.

Het Kralingse bos, prachtige natuur dicht bij huis. Wie het Kralingse Bos op zijn natuurwaarden beoordeelt verbaast zich er over dat er geen bordje natuurreservaat staat.

Het Kralingse bos oogt op veel plaatsen als een echt soortenrijk loofbos ondanks de gigantische recreatieve druk op dit gebied. Weinig bossen in ons land zien er zo natuurlijk uit. Een enorme variatie aan boomsoorten, op veel plaatsen een rijke kruidlaag, veel dood hout waarop een grote verscheidenheid aan mossen en paddenstoelen te bewonderen is. Ook de vogelaars komen aan hun trekken want door gewenning zijn de vogels hier dicht te benaderen.

De groep vertrekt om  10.00 uur van de parkeerplaats bij het NME Centrum De Groene Draak, Kastanjelaan 27 te Ridderkerk . U kunt ook rechtstreeks gaan en er wordt verwacht de wandeling te starten rond  10.20 uur bij de parkeerplaats nabij de manege, Pr. Beatrixlaan 7, 3062 CM Rotterdam De parkeerplaats is gelegen naast de snackbar.

Deelname is gratis, opgeven niet nodig.

Foto: Heemtuin gemaakt door Aart van Dragt