Agenda

Waterbeestjes vangen in Rijsoord

De hele maand juni is er een tentoonstelling over “Waterbeestjes” te zien in bezoekerscentrum de IJsvogel. Deze tentoonstelling is opgesteld door Stichting Natuurbeheer Waalbos. Op zaterdag 15 juni 2024 om 10:00 uur gaan kinderen (met of zonder ouders) waterbeestjes vangen.

In het water leven verschillende waterdieren. Vissen zijn redelijk goed bekend, maar er zitten ook allerlei slakjes, kevertjes en larven van insecten die in het water opgroeien. Deze waterbeestjes hebben allemaal hun eigen slimme manier om zuurstof onder water mee te nemen. Zo heeft een staafwants een buis die hij net boven het water uit kan laten steken, en salamanderlarven hebben kieuwen die ze kwijt raken als ze groot worden en op het land gaan leven. Vind je het leuk om meer over waterbeestjes te weten, kom dan zaterdag naar het bezoekerscentrum de IJsvogel en ga mee waterbeestjes vangen.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos, zodat het een interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. De stichting zet zich ook in om mensen bekend te maken met de wonderlijke wereld van de natuur.

Op zaterdag 15 juni is er waterbeestjes scheppen voor de jeugd van 10:00-12:00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden voor deze activiteit kan via info@onswaalbos.nl. Er is een maximum van 15 deelnemers.