Agenda

Waterschapper vertelt over Waterbeestjes in de IJsvogel in Rijsoord

Dinsdagavond 18 juni 2024 van 20:00 tot 22:00 uur neemt waterschapper Rien Stolk het publiek mee in de wonderlijke waterwereld.

Waterkwaliteit is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Bij een goede waterkwaliteit groeien en er waterplanten in het water en zitten er veel verschillende waterbeestjes in het water. Waterkwaliteit wordt vooral bepaald door hoeveel stoffen (voedingsstoffen en chemische) er in het water zitten en of er voldoende licht is het water kan komen. Als er een dikke krooslaag op het water ligt dan valt er weinig licht in het water, kunnen daar geen andere planten onder groeien. Die waterplanten produceren zuurstof in het water waardoor er ook meer waterbeestjes kunnen leven. Die waterbeestjes hebben allemaal hun eigen slimme manier om zuurstof mee te nemen onder water. Zo heeft een staafwants een buis die hij net boven het water uit kan laten steken. 

In de ijsvogel hangt nu ook een tentoonstelling over waterbeestjes. Meer weten, kom kijken naar de tentoonstelling en luisteren naar de presentatie. 

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos zodat het interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. Ook zet de stichting zich in om mensen bekend te maken met de wonderlijke wereld van de natuur. 

De presentatie is op dinsdagavond 18 juni om van 20.00 tot 22.00 uur en kost €5 incl. een gratis kopje koffie. Voor vrijwilligers en donateurs kost het €3.