Agenda

Watersnoden in Museum De Oudheidkamer

Terwijl de organiserende werkgroep de laatste wisselexpositie van 2022, die een uitloop had tot medio januari 2023, aan het opbergen is, zijn de medewerkers ook volop bezig om de Douma zaal te vullen met de nieuwe.

“Ridderkerk-Centrum vroeger en nu” was bij de bezoekers onderdeel van menig gesprek, want hoe herkenbaar was alles tentoongesteld en nodigde dit uit tot verhalen van weleer en kon men zelfs een blik in de toekomst werpen.

De expositie, die vanaf 25 januari t/m 25 februari met recht te bewonderen is heeft als titel en onderwerp “Watersnoden”. Het is dit jaar 70 jaar geleden, dat Zeeland werd getroffen door de watersnoodramp. Maar laten wij niet vergeten, dat Ridderkerk daar ook een staartje van mee kreeg.

Niet alleen de ramp van 1 februari 1953 zal aandacht krijgen, maar ook andere watersnoden komen aan de orde. Op een groot scherm zullen beelden te zien zijn die voor velen de herinneringen weer zullen laten herleven. Door een samenwerking met het waterschap wordt niet alleen de geschiedenis getoond, maar ook de maatregelen, die genomen zijn om herhaling hiervan te voorkomen. De betekenis en waarde van het waterschap wordt duidelijk.

Voor de scholen is ook een lesbrief gemaakt en alle vestigingen van de basisscholen zijn benaderd en de groepen 7 en 8 mogen dit eigenlijk niet missen. Museum “de Oudheidkamer” is gelegen aan de Kerksingel 26, waar bezoekers welkom zijn op woensdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur.