Agenda

Wie komt helpen vuilprikken in Bolnes?

Het is op zaterdag 3 februari 2024 weer milieuochtend in Bolnes. Vanuit het Bolwerk aan de De La Reystraat vertrekt dan weer een groep vrijwilligers , voorzien van vuilniszakken en vuilprikkers om Bolnes weer een beetje schoner te maken. En dat blijkt, ook na meer dan tachtig opruimacties, nog steeds hard nodig.

Helaas vinden veel mensen het nog steeds gemakkelijker om hun afval vanaf de fiets of vanuit de auto op straat te kieperen dan even mee naar huis te nemen of onderweg in een van de vele prullenbakken te stoppen. De parkeerplaatsen rond het winkelcentrum liggen vol met verpakkingen, kassabonnen, blikjes en andere zooi. Ook het vele groen rond de wijken wordt ontsierd door afval. Zonde, want Bolnes is op zich een mooie wijk. De burgemeester is er trots op, liet hij weten tijdens een ochtend meelopen vorig jaar. 

Nou de bewoners nog. Een eerste stap kan zijn om geen afval op straat te gooien. Een volgende om te komen helpen bij het verwijderen van de troep, samen met een groep vaste prikkers. Dat is immers gezelliger dan dit in je uppie te doen. Prikkers en zakken staan klaar in het Bolwerk aan de De La Reystraat, hoek Van Riebeekstraat, net als de koffie. Er wordt geprikt tussen 9.00 en 12.00 uur. Aanmelden vooraf hoeft niet, mag wel. Dat kan bij buurtpreventiebolnes@gmail.com. Of bij milieucoördinator Toon Huizer, telefoon 06 51 56 44 46. Samen houden we Bolnes schoon.