Agenda

Wie wint het 10e ToBe Solisten Concours? 


Twintig talentvolle muzikanten uit de regio doen mee aan het ToBe Solisten Concours op zaterdag 10 februari 2024 in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het concours is ingedeeld in drie blokken, het eerste blok start om 11.00 uur. Rond 14.30 uur sluiten we dag af. Kaartjes kosten €5,00 en zijn te koop via tobe.nl/agenda. Iedereen is van harte welkom.  

Voor de 10e keer organiseert ToBe alweer het Solisten Concours. Voor deze editie hebben zich twintig muzikale talenten, ook niet-ToBe leerlingen, ingeschreven. De jongste solist is 9 jaar oud en neemt in z’n eentje plaats achter de vleugel op het grote podium van Ketel 2! 

Programma

Op het programma staan deelnemers uit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Molenaarsgraaf, Barendrecht en Oud-Beijerland. Zij spelen moderne en klassiek stukken op viool, piano, saxofoon, cello en hoorn. 

Prijzen

Er zijn drie categorieën: tot en met 12 jaar, van 13 t/m 17 jaar en 18 t/m 24 jaar. Per categorie zijn er prijzen te winnen: geldprijzen, prijzen van Muziektheater Hollands Diep en van Codarts. De vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zitten Marieke Hopman (Bachfestival) en David Prins (artistiek directeur Muziektheater Hollands Diep).

Kaartjes voor de hele dag kosten € 5,00 en zijn te koop via www.tobe.nl/agenda, hier is ook het volledige programma te vinden. Kijk voor meer informatie op www.tobe.nl/nieuws  

Foto: Danny van der Weck