Wie wint het ToBe Solisten concours

Talentvolle muzikanten uit de regio doen mee aan het ToBe Solisten Concours op zaterdag 9 februari in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het concours start om 11.00 uur en rond 16.00 uur is de prijsuitreiking. Iedereen is van harte welkom.  

Voor het vijfde jaar organiseert ToBe een muziekconcours, deze keer staat de solist centraal. Voor deze editie hebben zich al 13 muzikale talenten ingeschreven. De jongste soliste is 9 jaar en staat met haar viool op het grote podium van Ketel 1. 

Programma

Op het programma staan deelnemers uit Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht en Barendrecht. Zij spelen moderne en klassiek stukken op viool, piano, hoorn, saxofoon en cello.

Prijzen

Er zijn drie categorieën: tot 12 jaar, van 12 tot 17 jaar en vanaf 18 jaar. Per categorie zijn er drie prijzen te winnen. De vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zitten Casper van Nugteren (ToBe docent en dirigent) en Marieke Grotenhuis (artistiek leider Bachfestival). Naast haar functie van jurylid is Marieke Grotenhuis tijdens het Solisten Concours ook op zoek naar instrumentalisten voor het Bachfestival.

Kaartjes voor de hele dag kosten € 5,00/ €3,00 (t/m 20 jaar) en zijn te koop aan de kassa van het Energiehuis of via www.tobe.nl/agenda, hier is ook het volledige programma te vinden.