Agenda

Wijkcentrum West biedt yoga aan

Facet Ridderkerk biedt in bijna alle wijken van Ridderkerk yoga aan. Zo ook in de wijk West op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum West (voorheen Gasterij de Ontmoeting) aan de Boksdoornstraat 80. 

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Er zijn veel verschillende vormen, maar yoga is over het algemeen gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en concentratie. Beide lessen bestaan uit rustige lichaams- en ontspanningsoefeningen. Ademhaling is bij yoga een belangrijk onderdeel, zoals bijvoorbeeld de buikademhaling, waardoor er meer energie komt in het bekken, de benen en voeten. Het vermindert ook bepaalde klachten, zeker wanneer men last heeft van spanningen en stress. Ook zorgen de lessen voor soepele spieren en gewrichten. De oefeningen worden aangepast aan bewegingsbeperkingen. Iedereen kan dus meedoen. 

Marja Gort, de ervaren yogadocente die al enkele jaren werkzaam is voor Facet, verzorgt de lessen. Iedereen boven de 60 jaar kan meedoen, dus niet alleen mensen uit de wijk West. Zorg wel zelf voor een handdoek en makkelijk zittende kleding. De kosten zijn omgerekend € 4,00 per les.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u gezond en gezellig bewegen? Er zijn nu nog enkele vrije plaatsen, dus meld u aan voor een gratis proefles. Neem contact op met Jesper Lagendijk van Facet via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.