Agenda

Winterfeest Rijsoord in voorbereiding

Voor verstandelijk beperkten uit de regio

Zo tussen het Sinterklaasfeest en Kerstmis is de tijd om terug te denken en ook vooruit te kijken. De commissie van het Winterfeest heeft het terugkijken naar het afgelopen evenement al gedaan en gaan nu op volle kracht vooruit naar het 14e Winterfeest.

De organisatoren, Stichting ‘Help Eens Een Handje, v.v. Rijsoord en Supportersvereniging, hebben het Winterfeest op papier al gereed het wachten is op de gasten voor deze dag. Zaterdag 2 maart 2019 om 11.00 uur zal het feest van start gaan.

Samenwerking met organisaties uit de regio

Door de organisatoren, v.v. Rijsoord en de Supportersvereniging, wordt de komende tijd hard gewerkt om de doelgroep te benaderen, uitnodigingen gaan er naar tehuizen in Ridderkerk, Stichting Down Syndroom, Pameijer Stichting, Humanitas Barendrecht, Syndion H.I. Ambacht, Philadelphia Zwijndrecht, enz. De stichtingen hebben ook vorig jaar meegewerkt en zullen ook nu weer benaderd worden. De organisatoren raken steeds meer bekend bij de diverse instellingen in de regio maar weet ze nog niet allemaal en zouden daarom graag in contact komen met vertegenwoordigers van die instellingen via het onderstaand adres zodat zoveel mogelijk mensen van de doelgroep mee kunnen genieten tijdens deze dag.

Verkleden mag, moet niet.

Natuurlijk is het leuk als je verkleed komt maar dat is geen voorwaarden om met elkaar een gezellig feestje te bouwen. Voor de gasten die zich wel verkleden stelt de organisatie een aantal prijzen beschikbaar voor zij die zich op een leuke en originele wijze verkleden. Het programma voor, zaterdag 2 maart 2019, is er één met livemuziek die weer voor een echte Hollandse sfeer in de Rijsoordse kantine zorgen. Diverse sponsoren zullen ook nu weer zorgen dat de gasten gratis dit feest kunnen bezoeken en is er wat te drinken en te eten, zoals de pannenkoeken die dit jaar door een nieuwe sponsor “De Pannenkoe” zullen worden verzorgd.

Begeleiding

Voor sommige mensen van de doelgroep is er ook begeleiding nodig, vanuit de organisatie zijn er EHBO’ers aanwezig. Als er bij de gasten specifieke begeleiding nodig is rekent de organisatie dat zij daar zelf rekening mee houden, als één van de gasten medicatie en/of verzorgende maatregelen gebruikt en niet zelf kan hanteren verwacht de organisatie dat er een begeleider aanwezig zal zijn, voor deze handelingen hebben vrijwilligers en EHBO geen bevoegdheid. De gasten zorgen via hun organisatie of zelf voor hun eigen vervoer, heb je helemaal geen mogelijkheid neem dan contact op met de organisatie en zij zullen dan kijken wat zij dan kunnen betekenen. 

Doe dit wel voor 5 februari zodat er rekening mee kan worden gehouden met het regelen van de door sponsorring beschikbaar te stellen van de diverse etenswaren.

Opgeven vanaf januari 2019

Aanmelden voor het Winterfeest kan vanaf januari 2019, de organisatie maakt binnenkort bekend waar en bij wie je je kan aanmelden. De nieuwe posters zullen de komende tijd worden verspreid.