Agenda

Wintertocht door Waalbos

Stichting Natuurbeheer Waalbos organiseert zaterdag 30 november een winterexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van ca 2 uur waarbij we kijken naar alle vogels en planten die we tegen komen. Na de wandeling zullen we warme soep eten met stokbrood bij Ross Lovell. 

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Momenteel zijn in het Waalbos nog diverse zangvogels te zien die overwinteren in Nederland, zoals putters, heggenmus en groenlingen. Ook zijn er verschillende ganzensoorten te zien in het Waalbos en met een beetje geluk ook roofvogels zoals buizerd maar ook bruine kiekendief. Deze jagen op muizen. Ook zijn er nog verschillende eenden soorten te zien als slobeend, kuifeend, wintertaling en dodaars. Op diverse plaatsen zijn ook paddenstoelen als de gewone beurszwam te vinden.

De excursie start om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Kosten €10,-. U kunt zich aanmelden via info@onswaalbos.nl