Word digitaal vaardig in de bibliotheek

De bibliotheek vindt het belangrijk dat mensen zelf hun zaken kunnen regelen. Daarom kunnen mensen die digitaal vaardiger willen worden bij de bibliotheek terecht. Zij bieden allerlei activiteiten aan op digitaal gebied, zoals de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Ridderkerk. Hier leren cursisten in zes lessen de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. De gratis cursus bestaat uit drie onderdelen: De basis, Het internet op en Samen op ’t web. 

Tot eind 2020 is het mogelijk om je op elk gewenst moment aan te melden voor de cursus. De uiteindelijke startdatum is afhankelijk van het niveau en wordt bepaald in overleg met de cursist. De cursusdagen zijn op dinsdag van 13.30 tot 15.15 uur in Bibliotheek Ridderkerk centrum, op dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Bolnes en op dinsdag van 18.45 tot 20.00 uur en woensdag van 14.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek Slikkerveer. Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek of via evanoost@debibliotheekaanzet.nl

Over de Bibliotheek AanZet 

Boeken lenen? Ja, dat kan natuurlijk. Maar je kunt bij de Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen, om te leren hoe je een DigiD aanvraagt en verhalen te horen én te vertellen. Het is een eigentijdse plek waar je jezelf kunt ontwikkelen op welk gebied dan ook. Ga ook eens naar een maatschappelijk debat of schrijf je in voor een cursus. Of meld je aan als vrijwilliger en help anderen op weg met jouw kennis. Laat je inspireren op www.debibliotheekaanzet.nl en stap gewoon eens binnen.  

Praktische informatie
Wat: Klik & Tik

Waar en Wanneer:
Elke dinsdag van 13.30 tot 15.15 uur, startdatum in overleg, Bibliotheek Ridderkerk centrum
Elke dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur, startdatum in overleg, Bibliotheek Bolnes
Elke dinsdag van 18.45 tot 20.00 uur, startdatum in overleg, Bibliotheek Slikkerveer
Elke woensdag van 14.15 tot 15.30 uur, startdatum in overleg, Bibliotheek Slikkerveer

Toegang: Gratis | aanmelden aan de balie van de bibliotheek