Agenda

Workshop Effectief levensreddend handelen voor vrijwilligers

Voor vrijwilligers bij vrijwilligersorganisaties, wijkgroepen of evenementen organiseert Facet Vrijwilligerssteunpunt een workshop ‘Effectief levensreddend handelen’ op woensdag 21 november van 9.00 tot 12.00 uur in De Loods (P.C. Hooftstraat 4a). De workshop wordt gegeven door Precision Bijscholingen, een geautoriseerd bedrijf welke ervaren is in bijscholingen voor de gezondheidszorg. Zij verzorgen deze scholing ook voor de medewerkers van Facet Ridderkerk en Sport en Welzijn. 

Van vrijwilligers wordt steeds meer verwacht dat zij zelfstandig kunnen werken. Daarnaast krijgen ze als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen meer met kwetsbare mensen te maken. Het is van belang dat zij weten hoe ze moeten handelen in voorkomende situaties. Tijdens de workshop worden de aspecten rond EHBO-kennis en -vaardigheden behandeld. Het dagdeel bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel en is gericht op directe toepassing in de praktijk. In het praktische deel worden de verschillende technieken gedemonstreerd en geoefend. Na deelname wordt een certificaat uitgegeven. 

De workshop is geschikt als basis-, maar ook als opfristraining. De kosten voor deelname bedragen € 20,00, inclusief koffie/thee. Aanmelden kan tot 19 november via inschrijven.vsp@facetridderkerk.nl.  Wil je meer weten, neem dan contact op met het Vrijwilligerssteunpunt via telefoon 0180 – 430 440.