Agenda

Workshop Koken met Kruiden

Op zaterdag 1 juli 2023 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een workshop koken met kruiden in het Waalbos. De workshop start om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. De groep zal met elkaar een kruidenwandeling maken in het Waalbos waarbij vertelt wordt over de eetbaarheid en de geneeskrachtige werking van de aanwezige kruiden. Er zullen ook kruiden en bloemen verzameld worden waarmee de groep daarna een salade, een kruidenboter, een pesto en een amuse soepje zullen maken.  Als toetje eten ze een brownie met pure chocolade die zij zelf met eetbare bloemen gaan versieren. 

In de natuur groeien veel eetbare kruiden, vaak ook soorten die we doorgekweekt bij de groenteboer kunnen vinden. In het Waalbos staat bijvoorbeeld volop pastinaak, wilde cichorei (andijvie) en wilde peen en in mindere mate ook waterkers. Maar ook veldzuring, watermunt, hondsroos en tal van andere kruiden zijn te gebruiken in de keuken. Het is vaak makkelijker om te weten wat er echt giftig dan alles wat eetbaar is. 

Er kunnen maximaal 15 mensen aan de workshop deelnemen. De kosten voor de workshop bedragen 45,- p.p. Vrijwilligers en donateurs van de Stichting betalen €35,-p.p.

U kunt zich hiervoor aanmelden via info@onswaalbos.nl