Agenda

Workshop Kunstwerk maken

Kunstenaar Özlem Aral organiseert een workshop voor de inwoners van Ridderkerk. 

Ridderkerk heeft een mooie geschiedenis. In 1446 werd Ridderkerk officieel gesticht, toen ambachtsvrouw Margriet van Comene een handvest opstelde met regels voor het bestuur en de bevolking. Door de komst van de scheepsbouw in de negentiende eeuw steeg de werkgelegenheid in Ridderkerk en de omliggende dorpen. Aan de rivieren de Noord en de Nieuwe Maas ontstonden grote scheepswerven en het aantal inwoners nam aanzienlijk toe.

Na de Tweede Wereldoorlog is het inwoneraantal in Ridderkerk fors gestegen door de bouw van diverse nieuwe wijken. Het aantal inwoners van Ridderkerk is 47.477 (2023) 

Veel inwoners hebben nog mooie herinneringen en verhalen rondom de historie van Ridderkerk gedurende de afgelopen decennia.

Tijdens de workshop kunnen de deelnemers hun verhalen van vroeger uitwisselen. Verhalen die misschien nog nooit de kans hebben gehad om gehoord te worden eventueel aangevuld met historische foto’s van Ridderkerk. 

Het is de bedoeling om tijdens de workshop met alle deelnemers een mozaïek foto te creëren op een tafelblad, waar elk stuk van het mozaïek bestaat uit input van de deelnemers. Deelnemers krijgen de foto’s van Ridderkerk van vroeger vanuit het archief van Museum Ridderkerk. Deelnemers kunnen evt. eigen foto’s uit eigen archief meenemen.

Kunstenaar Özlem Aral gaat na de workshop aan de slag met het aanbrengen van een epoxylaag, zodat de mozaïek goed geconserveerd blijft. 

Deze kunstactiviteit wordt gerealiseerd met ondersteuning van de Gemeente Ridderkerk, Stichting Fonobori, Opnieuw en co, Social Store Ridderkerk, Museum Ridderkerk en Facet.

Vindt u het leuk om mee te doen aan deze kunstactiviteit? Meld u aan.

Aanmelden via artofaral@outlook.com, Telefoon: 06 14680044
Datum: donderdag 14 december 2023
Locatie: Social Store aan de Sportlaan 8 in Ridderkerk (1e verdieping zonder lift)
Tijd: 14:00 uur
Kosten deelname: Gratis