Agenda

Workshop ‘Rolstoel duwen’ voor vrijwilligers

Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert een workshop ‘Rolstoel duwen’ op woensdag 25 september. Een rolstoel duwen is zwaar werk. Hoe duwt u iemand die in een rolstoel zit? Hoe zorgt u voor een veilige en plezierige wandeling? Voor de ander en voor uzelf? 

Tijdens deze training leert u op een veilige manier met een rolstoel om te gaan. U krijgt tips over het nemen van drempels, stoepranden en hellingen, het in balans houden van de rolstoel, een goede houding tijdens het duwen om als vrijwilliger blessures te voorkomen, het in en uit de rolstoel helpen van de gebruiker en het vervoeren van de rolstoel. Het is een praktische training welke gegeven wordt door een fysiotherapeut. Deelnemers zelf zullen ook ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. De workshop is een aanrader voor vrijwilligers van bijvoorbeeld vervoersdiensten, uitstapjes, boodschappenservice en zorgcentra. De workshop duurt van 9.00 uur tot 11.30 uur. Deelname is gratis. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt. 

Aanmelden kan tot 9 september bij het Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5, via 0180 – 430 440 of via mail inschrijven.vsp@facetridderkerk.nl.