Workshop voor ex-mantelzorgers: Leven na mantelzorg

Als de mantelzorg wegvalt, gaat een nieuwe fase van je leven in. Naast rouwen om het verlies, is er de vraag hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Het is verstandig om eerst ruim de tijd om te nemen om te rouwen. En om uit te rusten. De afgelopen periode heeft veel van je gevraagd. Sommige mensen vluchten in (teveel) activiteiten waardoor je jezelf uit het oog kunt verliezen. Je hoeft niet direct door te gaan.

Karaat Mantelzorg biedt ex-mantelzorgers een eenmalige workshop ‘Leven na mantelzorg’ aan op 27 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur. De workshop gaat over goed zorgen voor jezelf, ondanks rouw en verlies. In deze workshop maken de ex-mantelzorgers kennis met lotgenoten en gaan met elkaar in gesprek. Mase Sutterland, rouwtherapeute met een eigen praktijk, en Mineke Boon van Karaat Mantelzorg begeleiden deze bijeenkomst. Mase maakt in deze bijeenkomst ook gebruik van een creatieve werkvorm. Met haar deskundige en warme karakter wil zij ex-mantelzorgers een stukje op weg helpen. Ook wordt er informatie gegeven over de gespreksgroep ‘Niemand vertelt je hoe het moet’; een serie van acht bijeenkomsten over rouw en verlies die in april zal starten op initiatief van Facet Ridderkerk en Karaat Mantelzorg. 

De workshop wordt gegeven aan de Schoutstraat 5 te Ridderkerk. Er is plaats voor 12 deelnemers. De kosten voor deelname bedragen € 10,00 per persoon. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl