World Press Photo tentoonstelling keert terug naar Rotterdam

Van 17 juli tot en met 08 augustus 2021 is de World Press Photo Exhibition 2020 te bezoeken in de Laurenskerk te Rotterdam. De tentoonstelling toont de meest spraakmakende en indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. Naast de tentoonstelling staan er ook interessante lezingen en events op het programma. De online kaartverkoop is gestart. 

In april koos de internationale jury uit 73.044 inzendingen van 4.548 fotografen uit 125 landen de foto ‘The First Embrace’ van Mads Nissen uit Denemarken als winnaar. Hij fotografeerde Rosa die haar eerste knuffel in vijf maanden had gekregen. In maart hadden verzorgingstehuizen in het hele land hun deuren gesloten voor alle bezoekers als gevolg van de COVID-19 pandemie, waardoor miljoenen Brazilianen hun bejaarde familieleden niet konden bezoeken. Verzorgers werd opgedragen het fysieke contact met kwetsbare personen tot een absoluut minimum te beperken. In Viva Bem zorgde een eenvoudige uitvinding, ‘Het Knuffelgordijn’, ervoor dat mensen elkaar weer konden omhelzen.

Uiteraard is de winnende foto in Rotterdam te zien, naast winnaars in andere categorieën als sport, mensen, natuur, milieu en actualiteit. Iconische beelden tonen misstanden in de wereld World Press Photo kiest al sinds 1955 de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het jaar. Sommige foto’s zijn iconisch geworden – een naakt meisje dat wegloopt van een napalmaanval in Vietnam; een boeddhistische monnik die zichzelf in brand heeft gestoken; een eenzame demonstrant voor tanks op het Tiananmen-plein.

Dankzij het werk van de bekroonde fotografen blijven heftige gebeurtenissen en misstanden in de wereld niet ongezien en in het geheugen gegrift.

Praktische informatie World Press Photo Rotterdam 

Data: zaterdag 17 juli tot en met zondag 08 augustus 2021

Locatie: De Laurenskerk Rotterdam, Grotekerkplein 27, Rotterdam

Openingstijden

Maandag             van 10:00 tot 18:00 uur

Dinsdag               van 13:30 tot 18:00 uur 

Woensdag          van 10:00 tot 18:00 uur

Donderdag         van 10:00 tot 18:00 uur

Vrijdag                 van 10:00 tot 22:00 uur

Zaterdag              van 10:00 tot 18:00 uur

Zondag                van 13:00 tot 16:30 uur

Toegang: 6 euro | Kinderen tot 12 jaar gratis

World Press Photo Rotterdam wordt georganiseerd door Stichting Daguerre en is mede mogelijk door World Press Photo Foundation, Rotterdam Photo, World Trade Centre Rotterdam, Ondernemersvereniging de Koopgoot en Rotterdam Festivals. Kijk voor meer informatie op www.worldpressphotorotterdam.com.